Verslag: Günther Neefs - 21 jaar ver

Share

Günther Neefs

VZW Cultuurkruis poogt een brede en populaire waaier van culturele optredens te verzorgen. Waar Freddy De Vadder vorig jaar het ene uiterste daarvan was, staat Günther Neefs aan het andere end van dit spectrum. We wisten reeds dat de populaire zanger een indrukwekkend warme stem heeft, maar dat hij ook zo’n entertainer was als afgelopen zaterdag bleek, was voor vele aanwezigen toch wel een zéér aangename verrassing.

Op 21 september (zijn verjaardag) van vorig jaar bracht Neefs na 21 jaar zingen en toeren door Vlaanderen de CD - u raadt de titel al - ’21’ uit. Het album puilt uit van goed in het oor liggende popmuziek, samen gepend met illustere songsmeden als Ronny Mosuse, Frank Vanderlinden (De Mens), Jan Leyers, Bart Peeters en Hugo Matthysen.

Günther putte hieruit rijkelijk in zijn tour de chant te Kruishoutem. Al na een paar liedjes at het publiek uit zijn hand. Hij jongleerde met de reacties in de zaal, bespeelde die meesterlijk, nam zelfs even een camera over om ermee op de tribune te gaan laveren, gaf een paar vrouwelijke fans vleugels en de vrijgezellenvond van hun leven (hopelijk gaat het huwelijk nog door) en leidde op de tonen van het hilarische “as gaa paast dat de paas aan aa paast , paast dan mo gaa iet anders” zowaar de polonaise in de zaal én op de tribune. Nooit vertoond in Kruishoutems cultuurtempel !

Ook na het gesmaakte concert toonde Günther zich zonder meer de charmantste muzikale gast die we tot op heden in de Eigemeente mochten inviteren; vlotte signeersessie en een onderhoudende babbel met de aanwezigen in de foyer. Samen met de bestuursleden van VZW Cultuurkruis trok de Vlaamse Topper ruim na middernacht moe, maar voldaan de deuren van de Mastbloem achter zich dicht. Oprecht bedankt Günther ! Je stond inderdaad garant voor gracieus genieten !

Bekijk hier de foto's.

Deze website maakt gebruik van cookies op deze site om uw gebruikerservaring te verbeteren. Meer info