Paul Gistelinck is niet meer …

Share
paul ghistelinck

Afscheid van een papa, nonkel, manusje doe het al, luisterend oor... Dit en voor de hele parochie en ver erbuiten.

Bedankt Nonkel Paul voor alles!!!

Ongeloof en machteloosheid overspoelden ons donderdag vroeg in de ochtend.

Paul Gistelinck is niet meer … Nonkel Paul, beter gezegd, want zo was hij ook in de streek gekend. Covid… Tja, wie heeft er intussen niet mee te maken gehad … Dus ja, we waren bezorgd, maar neen, deze afloop hadden we niet zien aankomen. De eerste onheilspellende berichten dat het echt niet goed ging, bereikten ons woensdagavond. Enkele uren later was alles voorbij …

Uw NVD-… nummerplaat - volgens mijn zus afkorting van ‘Nonkel Van Dienst’ - gaan we niet meer zien met u achter het stuur. En ook uw koffie met een beetje melk… Ja, Er zullen veel mensen uit hun raam kijken … dju … hij komt niet meer…, ons luisterend oor.

Nonkel Paul … De Man van Rosette, Vader voor zijn kinderen, nonkel voor ons familie, maar ook nonkel voor de rest van de parochie en ver erbuiten … Bij menige dames, zoals mijn zussen, veelal “nonkeltje”.

Man van het verenigingsleven en van velen die zijn hulp konden gebruiken. Cultuurkruis, Dwars door Vlaanderen, Fanfare Nokere, De Landelijke Gilde, De Nokerse Putspaarders, De parochieploeg , Het middernachtkoor, tot de artiesten rondvoeren voor Festival Dranouter. Overal was je, en ik vergeet er waarschijnlijk wel nog een paar.

Niets was hem te veel, en je kon er van op aan, als nonkel Paul zei, ”ik kijk hier wel voor”, dan wist je als voorzitter van die vereniging dat je een zorg minder had. Want ik geef toe, dromen deden we wel … “Nonkel, ken je geen sponsors die centen zouden willen inbrengen in een nieuw ideetje?” (hetgeen later zou uitgroeien tot Cultuurkruis)… ? “Zal eens rondkijken” zei hij rustig. De dag erna al telefoon. “Is ok, ik heb er al twee”… Een optreden van Rob de Nijs in de Kerk van Kruishoutem? “Geen probleem … Ik help u”. Van balletvloer die hij ontleende bij de balletschool van Waregem tot extra podia die hij via de gemeente en ook van scholen van Waregem kon verkrijgen. Alles kreeg hij voor elkaar, want hij kende overal wel iemand.

Nonkel, door mensen zoals jij durven dromers dromen. Je stond er telkens weer, keer op keer. Nonkel, ik beloof je. Ik tracht niet te stoppen met dromen. Maar ik zal je net als zovelen ongelooflijk missen..

Hoeveel is mijn schuld eigenlijk voor alles wat je voor me deed? Ik ken eigenlijk het antwoord al: “We drinken er wel een keer enen op”. Wel … Roep de ober hierboven misschien nog niet direct, maar hou er zekere enen tegoed voor als we elkaar terugzien.

Ps… Bedankt voor de bananendozen die je enkele weken geleden nog binnenstak. Zoon Andries gaf ze me af aan de voordeur en jij bleef in de auto zitten. Ik wuifde van ver nog eens naar jou dat je bedankt was. “Ik steek er wel nog wat binnen”, riep je nog.

Tot …

Bedankt voor alles. Vanwege alle Cultuurkruisers en met uitbreiding van iedereen waarvoor je een helpende hand was.

Herwig Detremmerie Voorzitter VZW Cultuurkruis

Deze website maakt gebruik van cookies op deze site om uw gebruikerservaring te verbeteren. Meer info