VERSLAG WANNES CAPPELLE, BROEDER DIELEMAN EN FRANS GRAPPERHAUS - ‘DIT IS DE BEDOELING’

Share

Wannes Cappelle, frontman van Het Zesde Metaal en de Zeeuw broeder Dieleman sloegen de handen in elkaar voor een uniek project. Samen met Frans Grapperhaus op cello betraden zij in België en Nederland de theaters met hun show en album ‘Dit is de bedoeling’. Zo streken ze zaterdagavond 14 september neer in CC De Mastbloem. Die namiddag was Wannes nog te gast geweest op Radio 1 tijdens de Top 100 der Lage Landen. Toen bleek dat hij niet meteen wist waar hij die avond precies moest wezen. Waar lag Kruisem? Dat hij het niet wist. Kruishoutem daarentegen, ah ja, dat deed wel een marcdebelletje rinkelen.

Wannes en Tonnie (broeder Dieleman) zingen in het Vlaams, respectievelijk West-Vlaams en Zeeuws-Vlaams. En toch vertellen ze universele verhalen en slagen ze erin om mensen van overal te raken. Hun teksten en liedjes ontroeren en ontwapenen. En dat is de bedoeling. Ze zingen over de Dingen des Levens, over liefde, God, hoop, verdriet, berouw en vergeving.

 

Het werd een warm, poëtisch tot zelfs geestig concert mét meezingmomenten voor het publiek. De stemmen van de beide barden haakten mooi in elkaar. Banjo, gitaar en Frans’ cello waren de sobere, maar afdoende instrumentale ondersteuning. De heren zorgden ook voor de nodige stemming in de intermezzo’s tussen de liedjes door. Nablijvertjes in ons muzikale geheugen waren zonder meer ‘Zilverspa’ en ‘Vergeving’. Opvallende covers ook - van ene Willem Vermandere (‘Arme Jezus’) en van Eels (‘That look you give that guy’) - vulden de Mastbloem. Na het geslaagde concert kwam er nog een primeur in de foyer van Kruisems cultuurtempel. Het trio verzorgde er een kleine after party met een gewillige versie van ‘Ploegsteert’, die namiddag nog als 2de geëindigd in de Top 100 der Lage landen. (‘Astronaut’ van Kommil Foo haalde goud).

Moe, maar tevreden trok voorzitter Herwig Detremmerie die nacht de deur van de Mastbloem achter zich dicht. In de verte dreunden de dancebeats van de kameleonfuif.

Deze website maakt gebruik van cookies op deze site om uw gebruikerservaring te verbeteren. Meer info