Verslag Koen Crucke en Willy Claes in concert

Share

Vrijdag 30 april 2010 was de maidentrip voor VZW Cultuurkruis.  Zouden maanden voorbereidingswerk hun vruchten afwerpen ?  Zouden de artiesten goed zijn ?  En de mensen content ?  Het was toch even bang afwachten.  De voortekenen waren gunstig; de kaartenverkoop was vlot verlopen (met dank aan burgemeester Joop Verzele en de verkooppunten in de regio) en we hadden de aandacht gekregen van de lokale pers.  Een journalist had zelfs een interview met ons gepubliceerd zonder ons te spreken, il faut le faire !  Tevens hadden we verschillende bedrijven en zelfstandigen met succes kunnen aanspreken voor de broodnodige sponsoring, waarvoor onze dank.

Koen Crucke en Willy Claes in concert

Terwijl die avond de zaal aan het vollopen was, brachten we een bezoek aan de artiesten om de laatste afspraken te maken.  Het contrast tussen Willy Claes en Koen Crucke kon niet groter zijn.  Terwijl de door de wol geverfde Minister van Staat op de vooravond van de eerste mei rustig De Morgen aan het lezen was bij het genot van een koppeke koffe, liep Vlaanderens bekendste tenor al ijsberend rond.  Na al die jaren nog de track ! 

Op het podium was daar gelukkig niets meer van te merken.  De beide heren van stand  werkten zich glansrijk en gracieus door een potpourri van klassieke muziek, populaire wijsjes en gekende standards.  Intussen zat burgemeester Verzele met klamme handjes in de zaal in een nog grotere spanning dan bij een verhit politiek debat.  Ook hij deelde met Koen en Willy de bühne en deed dat als rasmuzikant met brio.  Het viel op dat ne blauwen (Koen), ne sos (Willy) en ne tsjeef (Joop) eendrachtig musicerend sterk stonden.  Wat in het politieke Brussel niet kan, kan blijkbaar wel in Kruishoutem !  Koen voelde zich duidelijk in zijn nopjes en veroorloofde zich zelfs een Elio Di Rupo mopje.  De schavuit !  De sfeer zat erin, de zaal klapte en neuriede mee.  Koen en Willy zagen dat het goed was, en kregen op het einde van het concert - bij mijn weten nog nooit vertoond in CC De Mastbloem - een staande ovatie.   

Joop Verzele - Koen Crucke - Willy Claes

Moe, maar tevreden (en we geven het grif toe - met een glaasje op) trokken we die nacht terug naar huis.  Op zaterdag 18 september komt Gili.  De kaartenverkoop is intussen van start gegaan en loopt als een trein.  Bestellen kan via deze website of bij de gekende voorverkoopadressen.  Noteer ook al zaterdag 27 november in de agenda; dan maken Jean Blaute en Eric Melaerts hun opwachting in De Mastbloem.  Tot dan !

Bekijk hier de foto's.

Deze website maakt gebruik van cookies op deze site om uw gebruikerservaring te verbeteren. Meer info