Verslag Freddy De Vadder: Marginaal Danneelske en banaans in De Mastbloem

Share

Rekkemnaar Bart Vanneste over zijn alter ego:  “Freddy De Vadder is eigenlijk een extreem overdreven Belg. Opportunistisch, anarchistisch, racistisch en apathisch tegenover politiek. En door die maniertjes uit te vergroten probeer ik ze juist in vraag te stellen en te relativeren. Nu zeggen mijn vrienden wel dat ik hoe langer hoe meer op Freddy begin te lijken… “.

Op zaterdag 30 april ging Freddy De Vadder in Kruishoutem naar de bakker.  Wat hij dus uitgerekend in Cultuur- en Gemeenschapscentrum De Mastbloem kwam verrichten, blijft een raadsel.  Niet dat het hem veel kon deren.  Freddy was eens te meer voor 100 % zich zelve.  You love him or you hate him.  Zo simpel is het.

Freddy De Vadder

Dat de woorden ‘dikke tetten’ in de Kruishoutemse cultuurtempel zouden vallen, dat wisten we (en hoopten sommigen onder ons wel een beetje...).  Trouwens,  ge moet het maar doen !  Als een doordeweekse male chauvinistic pig dergelijke woorden uitkraamt, krijgt hij gegarandeerd ne dzjoef ip de muile en een proces aan het been wegens  O.S.G. (Ongewenst Sexueel Gedrag).  De Vadder vult er zalen mee en wordt er - (neem het gerust aan) - goed voor betaald.  Wie es ter tons dun onnoezuleire ? 

Freddy herleiden tot pure vuilbekkerij doet zijn act trouwens te kort; er kan niet worden ontkend dat zijn marginale typecasting vaak een glimlach op het gelaat weet te toveren. Hij is trouwens op zijn best, als hij het niet over seks heeft, maar vertrekt vanuit zijn kijk op de wereld. Dit neemt evenwel niet weg dat het voor nogal wat aanwezigen op het randje en soms zelfs behoorlijk erover zal geweest zijn. Toch wist Freddy de lachers op zijn hand te houden tot het einde van de show, met zijn slotevaluatie als leuke uitsmijter.

Niemand verliet alvast vroegtijdig gechoqueerd de zaal, wat wel was gebeurd bij zijn optredens in Olsene en onlangs nog in Waregem. Wat uiteraard niets anders kan betekenen dan dat het Kruishoutemse publiek meer ruimdenkend is dan de buren van de Leiegemeente en de paardenstad … Nog een geluk dat onze burgemeester ziek het bed moest houden en niet tussen het publiek zat; Freddy’s vergelijking van CC De Mastbloem met een zwemkom zou hem waarschijnlijk een pijnlijke scheut in de hartstreek hebben bezorgd.

In het najaar hopen we u, geachte lezer, weer in de Mastbloem te Kruishoutem te mogen begroeten. Dan presenteert VZW Cultuurkruis twee acts van Artiesten met Ervaring, Heren van Stand, Klasbakken in hun genre: in september kleinkunstenaar Jan De Wilde en in november Jaak Van Assche, Tuur De Weert en Arnold Willems in het toneel ‘Helden’. De zaal is voor beide events reeds voor de helft uitverkocht. ’t Zal dus voor de rappe zijn. Tickets reserveren kan via deze website. Have a nice summer !


Bekijk de foto's hier.

Deze website maakt gebruik van cookies op deze site om uw gebruikerservaring te verbeteren. Meer info