VERSLAG HAN SOLO BEDANKT !

Share

Han Solo is van alle markten thuis. Hij bestormt met de klok der regelmaat de podia van schouwburgen en parochiezalen, regisseert collega-komieken (Geubels, Gili, Mahieu, De Vadder), en kroonde zich tot hofnar van SV Zulte-Waregem. Daarmee is hij zonder twijfel “the hardest working man in stand up comedy business”. De man, die ooit de Ware Liefde vond in Kruishoutem, kwam fel gebekt, rad van tong en scherp op snee afgezakt naar CC De Mastbloem met zijn show ‘Han Solo bedankt !’.

We kregen een nieuwe Solo te zien. Gedaan met de intussen legendarisch geworden woede uitbarstingen. Het mis begrepen, heerlijk verontwaardigde moederskindje van weleer is niet meer. Han Solo is positief veranderd ! En als hij al ’s last heeft van een oprisping, dan kan hij nogal altijd een teloore kapot smijten, een klein teloorke voor een klein agressietsje, een grote teloore voor een grotere woedelawine. Een geslaagde invalshoek waarmee Han handig het publiek bespeelde. Het feit dat skoonvoadre José, tantannelore en skoonbroere Kristof in de zaal zaten, gaf de interactie bovendien extra pigment.

Han-Solo-bedankt

Wat niet was veranderd, was de vuile praat, een euvel waaraan vele standuppers zich bezondigen. Na een paar minuten vlogen de preuten en tetten ons al om de oren. Niet dat we er tegen zijn - verre van ! - maar het blijft een misvatting dat vuilbekkerij synoniem is voor humor. Deze klip weet Solo vakkundig te omzeilen door direct daarna zichzelf te relativeren, even voor schut te zetten, of door - en hier onderscheidt de meester zich van de knoeier - door onmiddellijk een (nog) betere mop te lanceren. De grove klap is met andere woorden het lanceerplatform voor ‘Humor van een Hoger Niveau’. Is de meerwaardezoeker en canvaskijker meteen ook op zijn wenken bediend. Clichés en toogpraat blijven hier en daar doelbewust als kruidige krenten in de deeg verwerkt. Herkende je jezelf zo nu en dan in de populistische praatjes over homo’s en Marokkanen ? Dan heeft Solo je precies waar hij je hebben wil.

Een professionele show van een ervaren podiumbeest. Achter de coulissen bleek de man achter  de komiek overigens best aaibaar te zijn. Han Solo, bedankt !

Deze website maakt gebruik van cookies op deze site om uw gebruikerservaring te verbeteren. Meer info