VERSLAG DE FRIVOLE FRAMBOOS

Share

Na succesvolle jaren in Frankrijk - met een residentie van zes maanden in theaterLes Bouffes Parisiens - is De Frivole Framboos terug in Vlaanderen. Musico-conferencier Peter Hens kwam samen met ti-ta-toetsentovenaar Bart Van Caenegem op zaterdag 30 april 2016 op verzoek van VZW Cultuurkruis naar Kruishoutem afgezakt. In 2013 had het duo de avond vóór prins Filip koning werd deroyals  aan het lachen gebracht. Als de Frivole Framboos voor Filip & Co de kers op de taart mocht zijn, wat zou het dan niet worden in de Eigemeente !

De show Delicatissimo is een werveltocht doorheen populaire klassieke muziek, pop- en rockhits, volkse Vlaamse deuntjes en Franse chansons. Voor VZW Cultuurkruis was het na Koen Crucke en Willy Claes op 30 april 2010 trouwens pas het tweede concert waar (licht) klassieke muziek een forum kreeg.

De Frivole Framboos

 

Bij de soundcheck - enkele uren voor de show - werd al duidelijk: dit zat goed. Twee toppers die muzikaal goochelden met een speels gemak dat haast aan nonchalance grensde. De frivole frambozen ontgoochelden inderdaad niet. Peter en Bart laveerden gedurende meer dan twee uren in een rotvaart doorheen muziekjes van alle slag en van alle tijden. Voor de toeschouwer besefte welk airke hij hoorde, waren de twee heren al lang in een hogere versnelling doorgeschakeld naar weer een ander melodietje uit vervlogen tijd.  Leonardo da Vinci was de merkwaardige rode draad. 1471 het jaar waar alles begon.Het speelse spelplezier droop eraf. Composities werden aan een duizelingwekkend tempo uit hun context gelicht. Muziekstijlen werden spelenderwijs door elkaar verweven. Ritmes en melodieën werden omgetoverd tot kakelverse nieuwe meesterwerkjes.Bach, Bernstein, Bowie, Meatloaf, Grease, Händel, James Bond, ze vlogen ons allemaal om de oren. En, deze muzikale hoogstandjes werden bovendien meesterlijk verpakt met een grote humoreske strik. Voor de afwezigen moet het duidelijk zijn: zij hadden ongelijk. Bedankt, Peter en Bart !

Voldaan, en nog enigszins naar adem happend verlieten we de Mastbloem, de (te koude) nacht tegemoet. Hopelijk werd het geen bevroren framboos.

Bekijk hier de foto's.

 

Deze website maakt gebruik van cookies op deze site om uw gebruikerservaring te verbeteren. Meer info